5 gode ideer til værtindegaver fra danske iværksættere

Du kender det. På vej til et arrangement har du glemt at købe en værtindegave. Du ved, at der på ruten derud ligger en lokal specialbutik, der sælger gode værtindegaver såsom delikatesser, søde sager og afskårne blomsterbuketter.

Har du tænkt over, at du ikke blot støtter den lokale specialbutik, når du køber værtindegaver? Du støtter også alle de små leverandører, der har deres innovative og unikke produkter stående på hylderne. Dermed bidrager du også til dansk iværksætteris økosystem.

Men det kan også være svært at skulle vælge en værtindegave på farten, og derfor ender man ofte bare med at købe det samme. Her får du derfor fem bud på lidt mere ukendte og gode værtindegaver, der helt sikkert vil falde i god jord.

#1: De lækreste gaveæsker fra Gaestus

Gaestus gør sig den ulejlighed og pakker værtindegaven for dig. Det eneste du selv skal gøre, er at vælge hvilke ting, der skal med. Hvis vært(ind)en er glad for kaffe, så har Gaestus en gaveæske fyldt med lysristede kaffebønner, en lækker kaffesirup og en masse gourmet-lakridser. Eller hvis vært(ind)en elsker gin, så er der allerede en færdigpakket gaveæske, du hurtigt kan bestille.

gavekurv værtindegave fra Gaestus

(Foto: Gaestus)

Du kan også godt selv vælge, hvilke produkter der skal i gaveæsken ud fra et stort og varieret udvalg af lækre specialprodukter. Hvis vært(ind)en elsker søde sager, hvorfor så ikke prøve at tilføje en pose med de smagfulde sukkerfri bolcher fra Bolcheværk?

Find din næste værtindegave hos Gaestus.dk

#2: Blyanter med personlighed fra Sixpens

Nogle gange er det egentligt meget rart at have en blyant lige ved hånden, hvis man lige hurtigt skal skrive en tanke ned.

sixpens gaveide til værtindegave

(Foto: Sixpens)

Hos Sixpens får man seks blyanter pakket ind i genanvendeligt skumkarton med opmuntrende og sjove ordspil indgraveret. Det kan fx være til vært(ind)en med de grønne fingre, hvor der er indgraveret “you grow girl” eller “you had me at aloe”.

Hvis du også mangler et kort at skrive på til gaven, klarer Sixpens også den byrde. Bagpå disse kort er der også printet positive ordspil såsom “yes, you can eat happiness” eller “knit faster, winter is coming”.

Når vært(ind)en bruger sine nye bæredygtige blyanter fra Sixpens, kan vedkommende smile og huske på, hvilken fantastisk, anderledes gave du har beriget deres liv med.

Du finder de sjove og opmuntrende blyanter på Sixpens.dk

#3: Smagfulde og sukkerfri bolcher fra Bolcheværk

Hvis vært(ind)en har en sød tand, hvorfor så ikke prøve de smagfulde bolcher fra Bolcheværk? Selvom man godt kan blive lidt afhængig af dem, så er de sukkerfri.

I stedet for at bruge sukkermasse til at lave bolcherne, så bruges der en blanding af isomalt og ekstrakt fra stevia-planten. Dertil er tilsat naturlige aromaer, der sammen med sødmen giver bolcherne en virkelig god smag. Så god, at man ikke lægger mærke til, at de er sukkerfri.

Bolcheværk sukkerfri bolcher værtindegave

(Foto: Bolcheværk)

Der er også rig mulighed for at vælge forskellige smage. De fire forskellige smage (hindbær/lakrids, havtorn/appelsin, kiwi/lakrids og flødekaramel/havsalt) giver mulighed for, at du kan finde noget, der falder i god jord hos vært(ind)en. Det kan enten være én pose med en enkelt smag eller et mix af forskellige poser, så man kan prøve lidt forskelligt.

Bolcherne forhandles i specialbutikker over hele landet.

Ellers kan man altid bestille via Bolcheværks webshop, hvor der er mulighed for cirkulær fragt, hvor man kan genanvende papkassen, bolcherne er fragtet i, ved at sende den retur – uden bolcherne i selvfølgelig 🙂

#4: Mousserende kombucha fra Kombucha Time

A-hva-for-en-bucha? Kombucha er en fermenteret sødet te med oprindelse i Kina. I dag fås den i en mousserende form, der kan bruges som et alternativ til mousserende vine.

Kombucha er især velegnet til en aperitif eller som velkomstdrink grundet sin lette, syrlige og søde smag og sin lave alkoholprocent.

Kombucha_time_værtindegave

(Foto: Kombucha Time)

Hos Kombucha Time har de haft stor succes på det københavnske marked, men mangler at slå helt igennem i Jylland endnu. Derfor kunne det være spændende at tage en flaske kombucha med som værtindegave. Så kan I smage på herligheden og vurdere, om det bliver det nye alternativ til nytårsaften.

Lige nu har Kombucha Time tre forskellige smagsvarianter: NO. 0, NO. 1 og NO. 2. De tre smagsvarianter er meget forskellige, men fælles for dem alle er, at de er yderst perlende og friske at nyde til alle lejligheder.

No. 1 indeholder eksempelvis hibiscus, hyben, hyldeblomst, appelsin og citron skaber en blomstret, frisk og let syrlig smag med en smule bitterhed.

Du kan læse mere og blive inspireret til at prøve kombucha af som værtindegave næste gang lige her: Kombucha Time

#5: Økologisk kaffe med anderledes smagsnuancer fra Nord Roastery

En pose med ristede kaffebønner er noget, mange vært(ind)er bliver glade for at modtage.

Det kan måske virke lidt traditionelt, men med en pose økologisk kaffe fra Nord Roastery er det anderledes. Her kan du med deres lækre smagsnuancer give en værtindegave, der giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Nord Roastery værtindegave

(Foto: NORD Roastery)

Af smagsnuancer er der fx bønner med et strejf af chokolade, ristede hasselnødder og tobak eller bønner med et sødere strejf af passionsfrugt, vanilje og jordbær- selvfølgelig er alle bønner økologiske.

Mange mennesker sætter også pris på en god kop kaffe. Derfor er der helt sikkert også mange, der helt sikkert kommer til at sætte pris på denne gave.

Det er også en gave, der holder i et stykke tid, så det kan være næste gang I skal ses til en kop kaffe, at det er den, der bliver serveret.

Du kan se alle Nord Roastery’s kaffevarianter lige her: nord-roastery.dk

Gaver med mening

Alle disse produkter, vi har udvalgt som gaveinspiration til værtindegaver, har det til fælles, at de er udviklet af mindre danske iværksættere.

Derfor kan du med én disse fem anderledes bud på værtindegaver være med til at støtte dansk iværksætteri, samtidig med at forkæle vært(ind)en med en oplevelse ud over det sædvanlige – om det så er en smagsoplevelse eller en personlig gaveæske, så er det noget, modtageren sætter pris på. I sidste ende er det tanken, der tæller.

Vi håber, at vi med dette blogindlæg har inspireret dig til at tænke i anderledes baner, næste gang du skal have fat i en værtindegave. Det kan selvfølgelig også være, du blot skal have nogle af produkterne til dig selv?

Uanset hvad ønskes du rigtig god fornøjelse, næste gang du skal ud for at købe en værtindegave.