Top 5 bedste sukkerfri slik i 2024

Du mærker det pludselig i kroppen. Sukkertrangen melder sig. Men du har lovet dig selv at skære lidt ned, eller måske er du forpligtet til at begrænse dit sukkerindtag af andre årsager.

Men der er heldigvis hjælp at hente. Der kommer nemlig flere og flere velsmagende sukkerfri slikprodukter på hylderne rundt omkring, så det bliver nemmere at vælge sukkeret fra, når du er lækkersulten.

Uanset om du leder efter inspiration til dit nytårsforsæt eller blot ønsker at få stillet din sliktrang uden dårlig samvittighed, er der masser af lækre, sukkerfri alternativer. I dag findes der alt lige fra karameller og chokolade uden tilsat sukker til 100% sukkerfri bolcher og lakrids. Kort sagt, er der noget for enhver sød tand.

Hvorfor vælge sukkerfri slik?

Selvom du ikke er diabetiker, er der mange fordele ved at vælge sukkerfrit slik næste gang, du skal forsøde tilværelsen lidt. Undersøgelser viser, at 4 ud af 10 danskere indtager for meget sukker gennem deres kost (tandlægeforeningen.dk). Her stammer omkring 80% af tilsat sukker fra slik, sodavand, is og kager og 10% er skjult i fødevarer som yoghurt, myslibarer og morgenmadsprodukter(sundhed.dk).

Når man snakker om slik uden tilsat sukker og sukkerfrit slik, hentydes der til produkter uden raffineret hvidt sukker. Kroppen har brug for essentielle sukkerstoffer for at fungere optimalt. Disse findes naturligt i mange fødevarer, men det raffinerede hvide sukker som bliver tilsat er ikke sundt for kroppen i større mængder.

Her får du fem gode bud på det bedste sukkerfri slik i 2023. Forhåbentlig giver det dig inspiration til at vælge sukkerfrit, når lækkersulten melder sig. Der kommer hele tiden flere nye og spændende alternativer til, som alle underbygger den samme tendens med god smag, høj kvalitet og minimalt sukkerindhold.

Guiden er for alle, der gerne vil have en god smagsoplevelse uden at fylde kroppen med en masse sukker.

Lad os så komme i gang!😋

Nellie Dellies fra Toms

Hvis du elsker lakrids, er det her lige noget for dig. Nellie Dellies er lækker lakrids uden tilsat sukker og uden tilsat farve. De er fremstillet af lakridsrod og er kun sødet med sødemidlet stevia.

Foto: TOMS

Når du prøver Nellie Dellies, bemærker du slet ikke, at du har sparet på sukkeret. Lakridserne indeholder også langt færre kalorier end traditionel lakrids. De kommer både i en sød og en salt udgave. Perfekt til at nyde med god samvittighed en hyggelig aften foran fjernsynet.

Nellie Dellies Salt Lakrids er vores bud på en rigtig lækker oplevelse uden sukker til alle dem, der holder af god lakrids.

Bolcheværk

Bolcheværk er et lille dansk startup, som udvikler og sælger 100% sukkerfri bolcher. Alle deres produkter er sødet med stevia og indeholder kun naturlige smagsaromer og farvestoffer.

Kompromisløs smag er det, der kendetegner bolcherne fra Bolcheværk. Derudover giver bolcherne ikke huller i tænderne og indeholder omkring 40% færre kalorier end traditionelle sukkerbolcher.

De første sukkerfri bolcher blev lanceret i 2016 efter at have været under udvikling i to år. Siden er der kommet flere smagsvarianter til, og de har alle det tilfælles, at du ikke kan smage, at der er lavet helt uden sukker.

Der er både noget for dem, som ønsker at prøve en ny smagskombination, og dem der holder sig de velkendte klassikere. Fælles for alle bolcherne fra Bolcheværk er, at smagskombinationerne er afbalancerede med høj præcision, og hvert et bolche giver fuldkommen nydelse.

Hvis du skal prøve de sukkerfrie bolcher for første gang, anbefaler vi kombinationen med hindbær og lakrids. En ægte klassiker med skøn smag af solmodne hindbær og salmiaklakrids.

Bolcheværk sukkerfri gourmetbolcher havtorn og appelsin

Foto: Bolcheværk

Salinas Slik

Hos Salinas Slik er der fokus på nemt tilgængelige sukkerfri slikprodukter. Deres sortiment omfatter et stort udvalg af vingummi, lakrids, chokolade og karameller. Her finder du alle klassikerne fra slikbutikken, men i en ny version. Salinas Slik fås i de fleste større supermarkedskæder. Her får du en fin smag og et friskt udseende.

Salinas slik er sødet med maltitolsirup, og det farvestrålende udseende kommer fra naturlige farvestoffer som frugt- og plantekoncentrater.

Du bør absolut prøve Salinas Hellige Karameller. Karamellerne har smag af vanilje og en fantastisk lækker konsistens.

Foto: Salinas Slik

Aalborg Chokoladen

Hos Aalborg Chokoladen bliver der aldrig gået på kompromis med kvaliteten. Chokoladen er produceret i virksomhedens egne lokaler i Aalborg efter egen opskrift. Hvert et stykke chokolade blive nøje inspiceret, inden det bliver lagt ned i æsken.

Aalborg Chokoladen har udviklet et mindre sortiment af chokolader uden tilsat sukker, så alle har muligheden for at være med. Chokoladen er lave med nøje udvalgte ingredienser og er sødet med maltitol. Du kan få alt fra gaveæsker og marcipanstænger til konfekt og plader af chokolade, så du kan forkæle dig selv eller en du holder af.

En ægte klassiker, vi bestemt kan anbefale, er Aalborg Chokoladens marcipanbrød med lækker mørk 70% chokolade og marcipan af spanske Valencia mandler.

 

Foto: Aalborg Chokoladen

Easis

Det startede med et sundere alternativ til is, men nu består sortimentet af af alt lige fra, chokolade, cookies, kakao og kager til bolcher, saft, is og morgenmad.

Easis har været på banen siden 1993, og siden da har det været en mission for virksomheden at gøre det nemt at reducere indtaget af sukker og fedt, som mange danskere får for meget af.

Hvis du er vild med karameller, skal du helt sikkert prøve deres karameller med hindbærsmag. Deres kamameller med hindbærsmag har en virkelig dejlig smag af frugt. De er lavet helt uden tilsat sukker og indeholder derfor 35% færre kalorier. 

Foto: Easis

Dette var vores bud på nogle sukkerfri slik-alternativer, der vil få dine smagsløg til at juble, samtidig med at du undgår at indtage en masse usundt, hvidt sukker.

Vi forudser, at der vil komme meget mere sukkerfrit slik henover de næste par år, så du får endnu flere muligheder at vælge imellem. Rigtig god fornøjelse med at prøvesmage alle de sukkerfri slikvarianter🍬