Fire gode idéer til værtindegaver

Står du og mangler en god værtindegave? Er du i tvivl om, hvad du kan give, hvis du eksempelvis gerne vil komme med noget lidt mere kreativt end en buket blomster?

Så læs med her, hvor vi giver dig fire gode idéer til værtindegaven.

#1: En oplevelse, I kan dele

Inden for særligt de seneste år er salget af oplevelsesgavekort eksploderet. Flere og flere går tilsyneladende væk fra at give materielle gaver og vælger nu i stedet at give gaver, der skaber minder til samlingen.

Vil du give en anderledes værtindegave, kan du overveje at give netop en oplevelse. Er du gæst hos et par, kan du give dem en oplevelse, de kan nyde sammen. Ellers er det også oplagt at give en oplevelse, I kan dele, i værtindegave. På den måde får I mulighed for at have endnu mere kvalitetstid sammen, og det er forhåbentlig i begge parters interesse.

Du kan i dag finde et helt væld af forskelligartede oplevelsesgavekort hos blandt andre DuGlemmerDetAldrig.dk. Uanset om du mangler gaven til kvinden eller manden, der elsker gastronomi, kulturelle oplevelser eller sport, kan du derfor finde et oplevelsesgavekort, der er helt perfekt. De findes tilmed i alverdens forskellige prisklasser, så der skal også nok være et gavekort, der matcher dit budget til værtsgaven.

#2: En forsinket buket blomster

Nu startede vi naturligvis med at skrive, at du blandt andet kunne finde gaveinspiration, hvis du netop ikke ønskede at give blomster. Vi har dog alligevel et forslag, som går ud på at give netop blomster – bare forsinket.

Hos flere og flere blomsterforhandlere bliver det muligt at bestille blomster til forsinket levering. Det vil sige, at du kan give din værtinde eller vært et gavekort på en smuk blomsterbuket, som vedkommende kan nyde synet af på et senere tidspunkt. Du kan enten give det således, at blomsterbuketten kommer på en dag, du på forhånd har valgt, eller sådan, at din vært(inde) selv vælger, hvornår blomsterne skal dukke op.

Det smarte ved denne løsning er, at værtinden eller værten på denne måde ikke blot bliver forkælet på selve dagen for selskabet, men også bagefter. Er I mange, der har værtsgaver med til det samme par eller den samme værtinde, er der en vis sandsynlighed for, at der i forvejen indgår indtil flere blomsterbuketter i samlingen af værtindegaver.

Ved at give en forsinket blomsterbuket i værtindegave, kan du sikre dig, at vært(inden) eller værtsparret har noget smukt at kigge på – også efter alle de andre buketter er visnet.

#3: En spiselig værtindegave

Skal du finde på en gave til kvinden eller manden, der har en kærlighed for søde sager? Så skal du naturligvis købe en spiselig værtindegave. En idé til gaven kunne eksempelvis være lækre, sukkerfrie bolcher med hindbær og lakrids eller med kiwi og lakrids. De vil uden tvivl glæde modtagernes smagsløg. 

Vores sukkerfrie bolcher fungerer glimrende som en spiselig værtindegave til både mænd såvel som til kvinder.

Bolcherne er noget lidt ud over det sædvanlige, da de udelukkende indeholder naturlige aromaer og farvestoffer. Dertil kommer, at de er sødet med ekstrakt fra steviaens blade frem for med sukker. De er således et lidt sundere alternativ til almindelige bolcher – og så smager de himmelsk.

Bolcherne kan både fungere som en lille værtindegave alene, eller de kan indgå som en del af en større værtindegave. Vil du lave en hjemmelavet værtindegave, kan du med fordel sammensætte kvalitetsbolcherne med andre lækkerier, vært(inden) vil elske, i en fin kurv. En sådan gavekurv er helt perfekt som værtindegave til par såvel som til enlige.

Har værten eller værtsparret børn? Synes du også, at disse skal have en lille ting, når nu de får huset fuld af gæster? Så er bolcherne fra Bolcheværk også helt geniale at bruge som en lille ”værtindegave” til dem. De vil helt sikkert elske både bolcherne og det faktum, at de også bliver tilgodeset. Og så skader bolcherne ikke børnenes tænder, fordi de er sukkerfrie.

Bolcheværk værtindegave

Foto: Sukkerfrie bolcher fra Bolcheværk fås i flere varianter.

#4: En god bog, til når der igen er ro på

Vores sidste bud på en god værtindegave er en velvalgt bog. Det er en god gave til kvinder såvel som til mænd, og uanset din vært(inde)s personlige præferencer kan du finde en bog, vedkommende vil elske at fordybe sig i. Om det er krimier, biografier eller faglitteratur, der er i højsædet, ligger den perfekte værtindegave sandsynligvis og venter på en bogreol et sted – eller måske på hjemmesiden saxo.dk. Et par anbefalinger til læseværdige bøger er fx Doppler af den norske forfatter Erland Loe. Bogen karakterer og handling er virkelig morsomme. Hvis din vært(inde) mere er til krimier kan en forfatter som James Lee Bourke anbefales. Han skriver fabelagtige krimier som ofte har deres udgangspunkt i sydstaterne i USA.

Giver du en bog i værtindegave, er der noget for værtinden at hygge sig med, når gæsterne er gået hjem, og der igen er ro på i huset. Er du så genial at kombinere en bog med vores tidligere nævnte værtindegaveidé – bolcher – er der rigtig lagt op til en hyggelig og afslappende stund, når selskabet er ovre.

Bøger er geniale som værtindegaver til kvinder og mænd, der har alt, og som eksempelvis ikke sætter pris på blomster. Er du selv begejstret for bøger, er det desuden en oplagt mulighed for at få din vært(inde) til at læse den bog, du er allermest optaget af netop nu. En bog er således både en personlig værtindegave og en genial værtindegave til dem, der i forvejen har det meste.

Gaveinspiration: Find den perfekte værtindegave

Vi er nu kommet med en række bud på anderledes og gode værtindegaver. Dermed bliver det forhåbentligt lidt nemmere for dig at finde den perfekte værtindegave til kvinden, manden eller parret. Der skulle gerne være lidt for enhver smag og til enhver lejlighed.

Hvad end du mangler en værtindegave til jul, nytår, påskefrokosten eller sommerfesten, kan du gøre brug af vores værtindegaveidéer. Vores idéer til gaver kan alle sammen tilpasses til den enkelte vært(inde), og værtindegaverne kan desuden tilpasses dit budget. Der er altså mulighed for at skræddersy en løsning, der ganske enkelt er lige i øjet.

Ellers er der blot tilbage at sige god gavejagt! Vi håber, vores lille blogindlæg med værtindegave-inspiration kan hjælpe dig til at finde den helt perfekte værtsgave.